Zakelijk

Op het gebied van bedrijf en beroep is de tussenkomst van de notaris vaak niet alleen gewenst maar soms ook noodzakelijk. Zo kan de notaris u adviseren over de te kiezen rechtsvorm wanneer u een onderneming wilt starten, maar ook wanneer u uw eenmanszaak wilt omzetten in bijvoorbeeld een BV-vorm of de structuur  van uw bedrijf wilt wijzigen. Dit advies beperkt zich niet alleen tot het ondernemingsrecht, maar raakt veelal ook de persoonlijke situatie. Bent u getrouwd, woont u samen, zijn er opvolgingswensen bij een van uw kinderen, wilt u iemand een volmacht geven? Bij ons kunt u rekenen op een ‘totaal-advies’.

Of wilt u gezamenlijk een vereniging oprichten, en twijfelt u of de stichting wellicht in uw situatie een beter alternatief is ? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Voor diverse akten schrijft de wet voor dat deze notarieel moeten zijn vastgelegd. U kunt hier denken aan het oprichten van een BV of stichting, het wijzigen van de statuten of de overdracht en levering van aandelen van die vennootschap.

Ook kunt u de notaris stukken in bewaring geven. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan (op schrift gestelde) ideeën, ontwerpen of foto’s. Door dergelijke stukken ‘in depot’ te geven worden deze bij notariële akte geregistreerd en op datum geregistreerd.

Heeft u vragen over:
- het starten van een bedrijf
- de flex-BV
- het kopen of verkopen van een bedrijf of aandelen
- het beschermen van ideeën
- het oprichten van een stichting of vereniging,
- of over onze zakelijke dienstverlening, specifiek of in het algemeen,

neem dan vrijblijvend contact met ons op, telefonisch, online of per e-mail.

Glas & Mulder Notariaat adviseert u en zet het voor u op papier. In helder(s)e taal en zo eenvoudig mogelijk krijgt u toelichting en uitleg.

Bij Glas & Mulder Notariaat kunt u terecht voor alle notariŽle diensten, zoals:
  • » Het opmaken van nieuwe akten
  • » Het wijzigen/beoordelen van akten, waar dan ook gemaakt
  • » Het vragen om een second-opinion

Voorbeelden van akten voor ondernemingen en verenigingen / stichtingen:
  • » Oprichting of statutenwijzigingen voor verenigingen en stichtingen
  • » Oprichting of statutenwijzigingen voor een BV
  • » Aandelenoverdracht